Inspiratie Woonvast Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woonnieuws van Woonvast Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Meer mogelijkheden aanschaf koopwoning senioren

Terug naar overzicht

Medio juni 2018 gelden er nieuwe voorwaarden en normen voor het verkrijgen van Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Hiermee wordt een aantal belemmeringen weggenomen voor senioren die willen verhuizen naar een meer passende - en vaak goedkopere - woning.

Doorstroming

Op dit moment wonen veel senioren in een eengezinswoning. Een deel van hen wil graag verhuizen naar een woning die meer aansluit op hun behoeften en woonwensen. Vaak betekent dit kleiner wonen, gelijkvloers en een woning die minder onderhoud behoeft. Veel senioren hebben op dit moment moeite met verkrijgen van een financiering. De strenger geworden acceptatiecriteria bieden vaak weinig mogelijkheden tot het aangaan van een financiering.

Nieuwe voorwaarden en normen NHG

Per 17 juni 2018 zijn de nieuwe voorwaarden en normen van kracht voor het verkrijgen van Nationale Hypotheekgarantie. Bij hypotheekaanvragers die al AOW ontvangen of binnen tien jaar de AOW-leeftijd bereiken wordt het voor geldverstrekkers mogelijk om te rekenen met de werkelijke lasten. Op dit moment zijn zij toegewezen op een annuïtaire toets.

Deze wijziging, in combinatie met de garantiestelling van NHG, maakt een verantwoorde verhoging van de leencapaciteit mogelijk voor senioren. In veel gevallen kan hierdoor wél een nieuwe woning worden gefinancierd, vaak zelfs tegen lagere maandlasten!

Relevante link

Consumentenbond - Hypotheek en pensioen