Inspiratie Woonvast Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woonnieuws van Woonvast Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Een huis kopen? Zo vermindert u de stress

Terug naar overzicht

Een huis kopen kan veel mensen slapeloze nachten bezorgen. Onderhandelen, wachten, twijfels, bieden, nog meer twijfels en nog meer wachten. Het is een proces waarop u zelf niet altijd invloed hebt. Woonvast Makelaars geeft tips om het stressniveau te verlagen.

Risico

Een verhuizing is één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Dat is niet voor niets. Zodra u gaat verhuizen komen er 1001 dingen op u af en u vergeet er vaak ook nog minstens zoveel. Een huis kopen alleen al geeft dermate veel stress dat op het moment dat u eindelijk echt kunt beginnen met verhuizen u al uw energie al hebt verbruikt. Mensen die voor het eerst een huis kopen lopen het grootste risico veel stress te ervaren.

Winnen

Deze stress wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Een oorzaak die niet zo voor de hand ligt, maar wel oorzaak is van ons verhoogde stressniveau, is onze natuurlijke wil om te winnen. Ook als het gaat om het kopen van een woning. We willen simpelweg niet verliezen, van niemand niet. Niet van de verkoper, omdat deze uw laatste bod niet accepteert en ook niet van de bank omdat deze uw de benodigde financiering niet wilt verstrekken. U hebt uw zinnen erop gezet, dus u moet het hebben.

Voorbereiding

Het niet goed voorbereid zijn op het kopen van een woning werkt ook stressverhogend. Wat wilt u eigenlijk precies? Wat zijn uw wensen en eisen en waar zit de speelruimte? Woonvast Makelaars helpt u bij het scherp krijgen van de antwoorden op deze vragen. Maar bereid u ook voor op alles wat u te wachten staat. De mogelijke euforie van de koop, maar ook de teleurstellingen. Laat u tijdens het proces dat - eenmaal in gang gezet - heel snel kan gaan, niet te snel verleiden tot keuzes waar u achteraf spijt van krijgt. Zoek medestanders die u helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Zakelijk benaderen

Op het moment dat het eerste bod moet worden gedaan, stijgt het stressniveau naar nieuwe waarden. Wat is een goed bod? Zit ik niet te laag? Te hoog? Hoe kom ik daar achter? Ook hierbij kan Woonvast Makelaars u goed adviseren. Belangrijk is wel dat u probeert dit proces zo zakelijk mogelijk te benaderen, ook al wilt u de woning nog zo graag. U verhoogt hiermee de kans op de beste deal.

Het kopen van een huis is altijd spannend en dat het stress oplevert is niet altijd te voorkomen. Een goede voorbereiding, uw eigen makelaar en een realistische kijk op de werkelijkheid kunnen deze stress echter een beetje bij u wegnemen, waardoor het kopen van een woning ineens leuk wordt.