Inspiratie Woonhuis Financieren

Ontvang maandelijks het nieuwe woonnieuws van Woonhuis Financieren
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Kaarsjes aan? Rookmelder actief!

Terug naar overzicht

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken. Tijd om uw woning kerstproof te maken! Glitter, glamour en een overdaad aan waxinelichtjes brengen sfeer in uw ‘kerststal’. Vergeet u niet de meest belangrijke accessoire te installeren? De rookmelder!

Rookmelder redt levens
Brand in uw woning…u moet er toch niet aan denken?! Een klein vonkje kan grote schade tot gevolg hebben. Door het gebruik van rookmelders in uw woning kan de omvang van een brand enorm worden beperkt. Dankzij rookmelders worden jaarlijks zelfs tientallen levens gespaard! Wist u dat de overheid sinds 1 januari 2003 de plaatsing van rookmelders in nieuwe woningen heeft verplicht? Voor bestaande woningen geldt deze verplichting niet, maar ook hier zijn rookmelders van harte aan te bevelen.

Waar rook is...
Rook is lichter dan lucht en stijgt dus op. Een ruimte wordt dus altijd van boven naar beneden gevuld met rook. Plaats een rookmelder daarom altijd aan het plafond; daar wordt de rook als eerste opgemerkt. Een rookmelder moet minimaal 30 centimeter van de zijmuren en hoeken van een vertrek hangen. Op iedere verdieping is minimaal één rookmelder nodig, plaats in ieder geval een rookmelder in de hal en op de overloop. Daarnaast is het aan te raden om ook in de woonkamer en slaapkamers een rookmelder te plaatsen.

Een rookmelder in de keuken of badkamer is niet zo geschikt, u heeft dan veel kans op vals alarm. Om te vermijden dat de rookmelder helemaal niet af gaat, mag deze niet hangen bij een ventilator of op tochtige plekken.

Check, check
Check regelmatig of uw rookmelder nog werkt door middel van de testknop. En wanneer de batterij vervangen moet worden geeft uw rookmelder automatisch een signaal af. Een rookmelder mag alleen aan de buitenkant gereinigd worden, wanneer u dit meerdere malen per jaar doet zal hij optimaal blijven presteren.
Rookmelders zijn al verkrijgbaar vanaf vijf euro, een klein bedrag om een hoop leed te besparen!

Relevante links

Brandweer.nl
Wat doe jij bij brand?