Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Prins Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Coronavirus dringt aantal woningverkopen nog niet terug

Terug naar nieuwsbrief

Makelaarsvereniging NVM meldt dat de uitbraak van het coronavirus tot nu toe geen negatieve invloed heeft op het aantal woningverkopen. Zeker voor mensen die nog in twijfel zitten of ze hun woning te koop aan gaan bieden, is dit positief nieuws. 

De cijfers liegen er niet om
Sinds half maart 2020 zijn er per week 2500-3000 woningen verkocht via NVM-makelaars. Deze aantallen verschillen amper met het wekelijkse aantal verkochte woningen van vóór de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen.

Woningzoekenden zien nog steeds kansen
Woningzoekenden lijken nog steeds te kijken naar wat er wél kan en lijken niet ontmoedigd te zijn door de huidige coronacrisis. Daarnaast speelt de hypotheekrente, die nog steeds laag is, natuurlijk ook een rol. Ook het feit dat de zomer in aantocht is, geeft mensen een positieve vibe.

Dalende woningprijzen? Waar?
De media berichtte de afgelopen tijd geregeld dat er grote kans was op dalende woningprijzen door de impact van de coronacrisis. Momenteel is hier echter nog niets van te merken. Sterker nog, een gemiddelde woning kost nu €330.000. Dat is maar liefst 7,7% méér dan in 2019.