Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Woningprijs in het eerste kwartaal 2017 bijna op allerhoogste niveau ooit

Terug naar overzicht

De gemiddelde woningprijs is in het eerste kwartaal van 2017 uitgekomen op € 257.000. Het één na hoogste kwartaalniveau in de geschiedenis. Alleen in het derde kwartaal van 2008 bereikte de koopsom met € 259.400 een hoger niveau.

 

 

Koopsom per provincie

In de provincie Groningen moet momenteel gemiddeld € 192.000 voor een woning worden betaald, In Noord Holland inmiddels al bijna € 322.000.

 

 

 

 

Stijging in het afgelopen jaar

De koopsomstijging t.o.v. het eerste kwartaal van 2016 bedraagt voor Nederland 8,7%. In Drenthe blijft de stijging beperkt tot, 4,2%. De provincie Groningen kent, mede als gevolg van een goedkoop 1e kwartaal in 2016, de grootste stijging.

 

 

 

 

Koopsom boven niveau van 2008

De gemiddelde koopsom ligt momenteel een fractie hoger dan het jaar 2008. Per provincie ligt dat anders, Noord Brabant en Gelderland zijn nog goedkoper. In Overijssel en Noord Holland moet al 6,5% respectievelijk 8,8% meer worden betaald. Het betreft de absolute cijfers, zonder rekening te houden met inflatie.

 

 

 

 

Woningtransacties kwartaal 1 naar nieuwe top

In het eerste kwartaal van 2017 zijn door het Kadaster 55.911 transacties geregistreerd. Nooit eerder werd in het eerste kwartaal zo’n hoog niveau bereikt. Het oude record staat op het eerste kwartaal van 2006 met 47.519 transacties.

 

 

 

 

Transacties per provincie

Het marktaandeel in de provincies Zeeland, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland blijft beperkt tot minder dan 2.000 stuks. Zuid Holland gaat met 12.390 mutaties aan kop.

 

 

 

 

Ontwikkeling per provincie

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2016 zijn in Nederland in het afgelopen kwartaal ruim 30% meer woningen verkocht. De stijging in Noord Holland blijft beperkt tot 12,7%, in Gelderland en Overijssel worden met ruim 43% meer transacties de beste zaken gedaan.

 

 

 

 

Download hier het persbericht inclusief alle grafieken

 

 

 

Uitgebreid woningmarktrapport binnenkort beschikbaar

Het woningmarktrapport van 2017-Q1 is beschikbaar van elke gemeente, regio en provincie in Nederland. 35 pagina’s, boordevol data over koopsomontwikkeling, transacties, verkooptijden, demografische prognoses etc. U kunt deze bestellen op onze website.

 

Bron

Woningmarktcijfers.nl