Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

WAT verwacht JIJ nu eigenlijk van een makelaar?

Terug naar overzicht

Het aanbod wordt steeds schaarser, de woningmarkt is volop in beweging en we hebben weer meer vraag dan aanbod. Heb jij eigenlijk nog wel een makelaar nodig? En als je er een nodig hebt wat zijn dan je verwachtingen eigenlijk?

Maarten Pijnenborgh van Maison Makelaars probeert een antwoord te geven op deze vragen.

Maarten: “Er zijn inmiddels een aantal mensen die direct kopers hebben voor hun huis zodra ze gaan vertellen dat ze hun huis willen gaan verkopen. Dat is het gevolg van meer vraag dan aanbod”.

Echter als er één koper is zouden er dan niet méér kopers kunnen zijn?
En áls er meer kopers zijn zou je dan niet een betere prijs kunnen genereren voor je huis?
Of misschien wel betere voorwaarden kunnen bedingen?

Een betere prijs is niet altijd het belangrijkste. Soms zijn snelheid en voorwaarden ook van belang. Maar hoe zit het nu precies als je je huis verkoopt? Kun je dat gewoon zelf?

Het antwoord is JA. Dat kun je.
Maar is het slim? Is het een besparing of wordt het ’t begin van ellende?

Zelf verkopen
Je download gewoon ergens een koopovereenkomst (online te vinden) en vult hem in.
Je stuurt hem naar de notaris en die regelt het wel?
Oh ja… er staan wel wat juridische bepalingen in om uit te zoeken maar ach een JA of NEE of WEL of NIET is toch niet zo belangrijk? De koper wilde mijn huis toch hebben! Het maakt toch niet zoveel uit?

Soms lijkt het zo eenvoudig maar er komt toch écht veel meer kijken bij het kopen van een huis. Wat te denken van je informatieplicht als verkoper en je onderzoekplicht als koper? Was het kopen van een huis niet één brok emotie? Je nieuwe woning? Je nieuwe thuis? De plek waar je de komende jaren met héél véél plezier wilt gaan wonen?

Had je ook goed besproken welke spullen er in de woning achterbleven? Welke er uiteindelijk niet bij hoorden en/of ter overname (later) worden aangeboden? Wat te denken van die mooie gashaard die plots overgenomen moet worden of het mooie Boretti fornuis dat los in de keuken staat en nu plots meegaat? “Dat hoort er toch gewoon bij” vindt de koper. “Niks ervan!” zegt de verkoper “dat staat los en neem ik mee of je betaalt er maar € 1000,- voor”. Jammer dat je daar nu pas achterkomt en extra geld nodig hebt om straks ook te kunnen koken in je nieuwe ‘thuis’.

Dan héb je je huis voor een goede prijs verkocht, iedereen happy! Maar dan komt er een taxateur die aangeeft dat de taxatiewaarde toch écht lager ligt dan waarvoor je verkocht hebt. De koper moet dan (méér) eigen geld inbrengen dat niet voorhanden is waardoor de koop na een aantal weken moet worden ontbonden op basis van financieringsvoorbehoud.

Had je ook goed in de ‘voorgaande verkrijging’ gelezen dat je oprit gedeeld moet worden met de buren (recht van overpad) en dat je jouw auto dus nooit op je eigen oprit mag staan omdat de buurman er dan niet meer (goed) door kan? Dat je mede eigenaar wordt van het pad aan de achterzijde om in je tuin te kunnen komen? Ben je op de hoogte wat zo’n mandeligheid nu eigenlijk behelst en wat er dan wél en niet mag en moet met zo’n pad?

Laat staan als je een appartement koopt! Ben je op de hoogte van de financiële toestand van de Vereniging van Eigenaren? Hoe het meerjaren onderhoudsplan er eigenlijk uitziet? Wat er de afgelopen jaren is besproken in de jaarvergaderingen? Wat jouw stemrecht is binnen deze VVE? En wat er allemaal geregeld is in het huishoudelijk regelement?

Inmiddels kunnen we een boek schrijven over deze praktijken waar we gelukkig door onze werkwijze heel vaak al in het verkennende vooronderzoek achter komen en daarmee verkopers maar zeker ook kopers goed kunnen adviseren. Wij kunnen je wijzen op deze zaken, we kunnen je vertellen over de eventuele consequenties en we kunnen duidelijkheid verschaffen welke gevolgen dit heeft.

De makelaar
Kost hij nu geld of levert hij een heel scala aan dienstverlening welke uiteindelijk lijdt tot een ‘opbrengst’ in plaats van een ‘kostenpost’?

Een vraag die nooit volledig 100% naar waarheid te beantwoorden is.

Natuurlijk snappen we dat als er al direct een koper in beeld is er toch vaak gedacht wordt “sla de makelaar maar over”, dat scheelt al snel duizenden euro’s.

Zoals eerder aangegeven is een makelaar dagelijks bezig met ‘huizen’. Hij kent de markt, weet wat er allemaal beweegt en kent hij vast nóg meer woningzoekers dan die éne die zich had gemeld! Is de makelaar dan niet in staat om te kijken wie nu écht de béste koper is? Kan hij je dan niet volledig ontzorgen in alles wat hierboven al kort is samengevat? Haalt hij dan niet uiteindelijk heb béste rendement er voor je uit? En bovendien is hij tijdens het hele proces maar ook erna het éérste aanspreekpunt en ontzorgt hij in ALLES.

Maison Makelaars realiseert zich écht wel dat in deze markt de makelaar toch vaak als een (te dure) kostenpost wordt gezien.

Sinds begin van dit jaar draaien wij dan ook een proef met ons nieuwe verkoopconcept www.maisondirect.nl. Een inmiddels bewezen concept om SAMEN met de verkoper(s) op zoek te gaan naar de béste koper.  Wij zorgen dat je als verkoper volledig wordt ontzorgd en je je alleen maar bezig hoeft te houden met je eigen volgende stap (waar de makelaar in de rol van AANKOOPMAKELAAR je ook kan begeleiden). Bovendien kun je altijd voor raad en daad bij de makelaar terecht. De kosten? Bij een succesvolle transactie slechts € 1499,-. Wil je daar alle risico’s voor lopen? Of zouden wij onszelf écht terugbetalen met de beste koper, de beste prijs, de volledige ontzorging en je hoeft zelf niet na te denken wat er nog méér moet worden geregeld.

Het concept is écht niet voor alle woningen geschikt want een aantal woningen verkopen nóg beter als je gaat voor de full service dienstverlening met een volledig en optimaal presentatietraject.

De makelaars van Maison Makelaars komen graag bij je op de koffie om onze werkwijze en de meest geschikte voor JOUW woning in alle rust eens met je te komen bespreken. Uiteindelijk geloven wij in ons verhaal en komen we dat graag vrijblijvend uitleggen. Dan heb je van daaruit in ieder geval ‘houvast’ in het maken van je keuzes.

Wat JIJ kunt zouden we dat SAMEN niet beter kunnen?
Wij geloven erin. Mogen wij het bij je komen uitleggen?

En oh ja…. Ben je nou koper en heb je een leuk huis gezien dat particulier te koop staat?

Denk er dan eens over na om ons mee te vragen in onze rol als AANKOOPMAKELAAR. Dan weet je zeker dat je straks weet wat je koopt, wat er nu wel/niet bij hoort, dat de koopovereenkomsten kloppen, dat je de juiste prijs betaald en dat je straks geen gezeur krijgt met taxeren.

Maison Makelaars is er voor VERKOPERS en KOPERS.