Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Vakantievriendelijke tuin

Terug naar overzicht

De vakantietijd breekt aan. Even helemaal weg van huis en haard. En tuin. Drie weken ben je weg en is jouw tuin overgeleverd aan de buurman zonder groene vingers en de onvoorspelbaarheid van de weergoden. Geef je tuin extra aandacht zodat hij de komende weken doorkomt zonder kleerscheuren.

(on)Gecontroleerde haag
De met zorg gesnoeide haag rondom jouw tuin zal in de weken van je afwezigheid uitgroeien tot een ongecontroleerde heg. Om dit te voorkomen kan je de haag het beste twee weken voor vertrek flink kort snoeien, wees vooral niet te voorzichtig. Zorg wel dat de heg voldoende voedsel en water heeft gekregen om nieuwe, frisse blaadjes te verwelkomen bij jouw thuiskomst. Bemest de heg desnoods nog bij en geef de haag extra water bij extreme droogte.

Onkruid
Onkruid is een doorn in het oog van veel tuiniers. Het is hardnekkig en verpest de met zorg uitgezochte en op kleur gerangschikte bloemen en planten in jouw borders. Wees daarom, voordat je op vakantie gaat, heel nauwkeurig met het uittrekken van het onkruid. Zelfs het kleinste groene plukje kan na je vakantie uitgegroeid zijn tot een weelderige groene gloed door je borders en gras heen.

Grasonderhoud
Het weer heeft veel invloed op je gazon. Bij een droge en zonnige periode kan het gras uitdrogen en gele plekken veroorzaken. Bij veel regenval kan je gras dusdanig snel groeien, met als gevolg dat je er met de maaier niet meer doorheen komt. Extra aandacht besteden aan je gazon is dus een must voor vertrek op vakantie. Maai daarom in de weken voorafgaand aan de vakantie het gras vaak en lekker kort. Houd niet alleen de borders onkruidvrij, maar ook het gras en geef extra water vlak voor het moment van vertrek. Om er zeker van te zijn dat jouw gazon de Nederlandse zomer overleeft, kan je jouw buurman vragen het gras te maaien en te sproeien bij droogte. Deze klus is zelfs voor de buurman zonder groene vingers makkelijk te klaren.

Potten
Het voordeel van bloemen en planten in potten is dat ze te verplaatsen zijn. Zet waar mogelijk de potten uit de felle zon, op deze manier hebben ze minder water nodig. Vraag jouw buurman die het gras komt sproeien of hij ook de potten met bloemen water wil geven. Knip tot slot alle bloeiende knoppen uit de planten. Zo voorkom je dat dorre en uitgebloeide knoppen het water opnemen dat bedoeld is voor de jonge en verse knoppen.

Klimop
Als laatste tip is de klimop aan de beurt. Een klimop is net onkruid als je die zijn gang laat gaan. Steek daarom waar nodig de uitlopende takken terug of snoei deze uitlopers met een heggenschaar of snoeischaar weg. Een klimop groeit het beste met afwisselend zon en regen en laat dit nou net het zomerse klimaat van Nederland zijn.

Met deze tips kan je met een gerust hart op vakantie en weet je dat jouw goed verzorgde tuin er bij terugkomst nog steeds uitziet als iets waar je trots op kunt zijn!