Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Speel jezelf in de kijker bij de verkoper

Terug naar overzicht

Het aanbod wordt steeds krapper op de woningmarkt. Je moet er als woningkoper als de kippen bij zijn. Een dag te lang twijfelen en je droomhuis wordt voor je neus weggekaapt. Zorg daarom dat jij jezelf in de kijker speelt bij de verkoper.

Bepaal je financiële ruimte

Het is belangrijk dat jij zelf je financiën goed in kaart hebt. Weet waar je grenzen liggen en wat je bereidt bent om te betalen. Zorg dat je van tevoren al met de hypotheekverstrekker of je financieel adviseur om tafel hebt gezeten zodat je weet wat je ruimte is. Laat dit ook doorschemeren aan de verkoper, zonder dat je daarmee je onderhandelingspositie kwijtraakt. Het is voor de verkoper fijn om te weten dat hij met iemand in gesprek gaat die de woning financieel kan bekostigen, zich goed heeft voorbereid en daarmee laat zien dat hij serieus is.

Schakel snel een specialist in

Het vinden van je droomhuis maakt dat je deze met een roze bril gaat bekijken. Eventuele gebreken worden door jezelf niet opgemerkt en je vergeet op slag je onderhandelingstactieken op het moment suprême. Een aankoopmakelaar of een bouwkundig specialist meenemen is sowieso een goed idee, maar in deze fase van de woningmarkt is het echter raadzaam dit zo snel mogelijk te doen. Veel bedenktijd is er niet, want er zijn meer kapers op de kust.

Bepaal de waarde

In het kader van een voorbereid mens telt voor twee, verdiep je, voorafgaand aan het doen van een serieus bod, alvast in de waarde van de woning. Je kunt van iedere geregistreerde woning in Nederland de WOZ-waarde opvragen en dus ook van jouw droomhuis. Weeg de WOZ-waarde af tegen een aantal relevante waarden. Waar staat de woning, wat is het voor type woning en hoe lang staat het al te koop? Baseer daarop jouw weloverwogen bod.

Doe een serieus bod

Heb je een bod in gedachten? Vraag jezelf dan eerst af hoe serieus het bod is? In tijden van krapte op de woningmarkt bestaat er geen luxe van flink onderbieden. De verkoper kan dit direct afdoen als een onrealistisch bod en je bent je woning kwijt aan een ander. Je hoeft ook zeker niet direct over te bieden, maar het bieden van de vraagprijs is zeker geen gekke gedachte. Je makelaar kan je uiteraard ondersteunen gedurende dit proces.