Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Sleutel kwijt? Schakel de verzekering in

Terug naar overzicht

Iedereen heeft wel een keer een moment gehad dat je alle zakken en tassen ondersteboven keert om op zoek te gaan naar de huissleutel. Vaak vind je hem terug, soms niet en zwerft hij ergens. Wat kun je verzekeringstechnisch het beste doen?

Sleuteloverdracht

Naast het verliezen van sleutels, kan het ook zijn dat je - zonder dat je het zeker weet - te weinig sleutels hebt. Bij de overdracht van een huis bijvoorbeeld. Maar liefst 8 op de 9 huiseigenaren heeft namelijk een sleutel elders ondergebracht. Uit onderzoek blijkt dat - wanneer de woning van eigenaren wisselt - zo’n 40 procent van de nieuwe bewoners denkt niet het volledige setje sleutels te krijgen bij de sleuteloverdracht.

Aangifte

In beide gevallen is de kans op inbraak aanwezig. Jouw huissleutel is immers in handen van een voor jou onbekend persoon. Niet een heel prettig idee. Daarnaast kan het zijn dat je verzekering niet uitbetaalt op het moment dat er ingebroken wordt en er geen sporen van inbraak zijn. Mocht je een sleutel kwijtraken door verlies of diefstal, is het altijd goed om in de eerste plaats aangifte te doen van vermissing dan wel diefstal. Vervolgens neem je contact op met je verzekeraar om te overleggen wat je nu het beste kunt doen.

Vervangen binnen 24 uur

Normaliter ben je door je verzekering gedekt voor een bedrag waarmee je minimaal de sloten van de woning kunt vervangen. Met nieuwe sloten maak je de vermiste sleutel waardeloos en verminder je direct de kans op inbraak. Voorwaarde is vaak wel dat de sloten binnen 24 uur vervangen dienen te worden om het risico op een eventuele inbraak te verkleinen. Voordat je rigoureus alle sloten helemaal vervangt, bekijk eerst even alle mogelijkheden. Soms is alleen het vervangen van de cilinders al voldoende, waardoor je een hoop geld kunt besparen.

Heb je het idee dat je bij de sleuteloverdracht niet alle sleutels hebt ontvangen, dan is het vervangen van de sloten aan te raden. Hiervoor ben je echter niet verzekerd. Ben je een sleutel kwijt door middel van verlies of diefstal, schakel dan je verzekering in. Grote kans dat je verzekeringsmaatschappij hiervoor wel een dekking heeft.