Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Nieuw bouwen ingewikkeld? De bouwcoach helpt!

Terug naar overzicht

Het kopen van een nieuwbouwwoning staat veel huizenkopers tegen. Er komt namelijk veel kijken bij nieuwbouw en van veel aspecten heb je als ‘leek’ vaak geen verstand. Een bouwcoach kan jou helpen gedurende het hele proces, van kale kavel tot oplevering van de woning.

Eigen smaak

Een nieuwbouwwoning, het lijkt ideaal. Je mag vanaf de grond bepalen wat er met jouw huis gebeurt. Welke keuken komt erin en welke badkamer? Ga je voor een pvc- of toch een gietvloer? Wil je de stopcontacten laag of juist hoog hebben zitten? Ga je wel of niet voor die extra aanbouw? Het zijn keuzes die je vooraf allemaal zelf kunt maken om je huis naar jouw eigen smaak in te richten. Perfect toch?

Weloverwogen keuzes

Het kan echter ook zorgen voor de nodige stress. Een huis (laten) bouwen is een hele onderneming en verloopt regelmatig behoorlijk chaotisch. Het kan daarom zijn dat je op het moment suprême keuzes maakt die niet volledig doordacht, maar onder (tijds)druk, genomen zijn. Keuzes waar je achteraf spijt van hebt, of die je extra geld kunnen gaan kosten. Een bouwcoach helpt jou bij het maken van weloverwogen keuzes in iedere stap van het bouwproject.

Stap voor stap begeleiding

Je wordt bij iedere stap in het bouwproces begeleid. Dit begint al bij het maken van een keuze voor de juiste kavel. Belangrijk is dat de kavel past bij je wensen en je budget, maar ook dat er wordt gekeken naar meer dan alleen de kavel. Ook de omgeving en de toekomstplannen ervan kunnen een rol spelen bij het maken van de keuze. Na het kiezen van de voor jou beste kavel helpt de bouwcoach bij het ontwerpen van je woning. Hij bemiddelt tussen de verschillende partijen en geeft tips over het bouwkundig ontwerp.

Lastige klus

Het in orde maken van de papieren voor de vergunningen en het aanvragen ervan neemt de bouwcoach van je over. Op deze manier hoef jij niet met de gemeente in conclaaf over jouw plan, maar kun je dit overlaten aan de mensen die dit vaker hebben gedaan. Het bestek, wat je nodig hebt voor de aanbesteding, stel je samen met de bouwcoach op. Dit bestek is een bouwkundig juridisch document waarin alle bouwonderdelen staan benoemd en kan in sommige gevallen een tijdrovende en lastige klus zijn. De laatste fase waarbij de bouwcoach je kan helpen is tijdens de uitvoering. De coach bekijkt of alles wel volgens het bestek wordt uitgevoerd en verzorgt desgewenst ook de communicatie met de aannemer.

Ben je van plan een huis te laten bouwen, maar zie je op tegen alles wat daarbij komt kijken? Laat je begeleiden door een bouwcoach. Dan kun je achteraf nooit zeggen: "Had ik maar..."