Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Maison Makelaars beantwoordt de vraag van de maand

Terug naar overzicht

Mag de verkoper de prijs zomaar verhogen tijdens de onderhandelingen?

Maison Makelaars: "Ja, dat mag zeker. Een verkoper mag altijd de prijs die hij voor zijn woning vraagt verhogen. Je bent pas in onderhandeling wanneer je een tegenbod ontvangt op het bod dat jij hebt uitgebracht. 'In onderhandeling zijn' betekent nog niet dat er een overeenstemming wordt bereikt. Er kunnen ook nog steeds bezichtigen en dus ook andere biedingen plaatsvinden op de woning.

Stel je biedt voor een woning, met een vraagprijs van 245.000 euro, 200.000 euro. De verkoper doet vervolgens een tegenbod van 235.000 euro. Jij stijgt naar 210.000 euro, maar tegelijkertijd doet er nog iemand een bod op het huis van 240.000 euro. Dan kan het zijn dat de verkoper ervoor kiest de vraagprijs te verhogen naar 260.000 euro. 
?Het kan ook zijn dat jij besluit direct de vraagprijs te bieden, in de hoop dat jij en de verkoper direct een akkoord bereiken. Echter mag ook nu de verkoper besluiten de vraagprijs te verhogen. Het bieden van de vraagprijs is dus geen garantie voor een directe deal.

Zolang de onderhandelingen nog gaande zijn, is er geen overeenkomst bereikt en mag zowel de verkopende partij als de kopende partij wijzigen van bod. Als kopende partij heb je namelijk ook altijd het recht je bod te verlagen. Op het moment dat een tegenbod wordt gedaan, vervalt het vorige bod en kunnen er weer nieuwe biedingen, met geheel nieuwe bedragen, uitgebracht worden. Deze bedragen mogen dus zowel naar boven als naar beneden worden bijgesteld. Vanaf het moment dat een akkoord is bereikt over het bedrag, mag geen van de partijen het bedrag meer aanpassen.

Wist je dat Maison Makelaars jou kan begeleiden in het aankoopproces door je bij te staan als aankoopmakelaar? Wij kennen de klappen van de zweep als het op onderhandelen aankomt en staan je bij van bezichtiging tot overdracht. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via ph@maisonmakelaars.nl of 0773082946""