Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Maak gratis bezwaar tegen de WOZ-waarde van jouw woning

Terug naar overzicht

Wat is WOZ-waarde? Ben jij een eigen huisbezitter? Dan ontvang je elk jaar in Februari een WOZ-beschikking van je gemeente. In deze beschikking staat de WOZ-waarde van jouw woning zoals de gemeente die heeft vastgesteld.

De WOZ-waarde van jouw woning bepaalt de hoogte van diverse belastingen en heffingen, zoals het eigenwoningforfait, de onroerendezaakbelasting en de afvalstofheffing. Een te hoge WOZ-waarde zorgt er dus voor dat je teveel belasting betaalt. 

Wanneer kan ik bezwaar indienen?

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde houdt de gemeente rekening met verschillende elementen. Ze kijken naar de prijzen van soortgelijke (recent verkochte) woningen in de buurt en moeten daarbij rekening houden met de onderlinge verschillen tussen de beschikbare verkoopcijfers en jouw woning. Denk hierbij aan verschil in inhoud, perceeloppervlakte, onderhoud, luxe, uitstraling en ligging. Als je denkt dat de gemeente hier onvoldoende rekening mee heeft gehouden kun je bezwaar aantekenen.

Procedure WOZ-bezwaar

WOZ-consultants is de WOZ-specialist op het gebied van indienen van bezwaren namens huiseigenaren. Voordat ze bezwaar aantekenen beoordeelt een taxateur of de WOZ-waarde inderdaad te hoog is. Als uit deze beoordeling blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld kun je ze machtigen om namens jou bezwaar in te dienen bij de gemeente.

Wat kost het?

Als de WOZ-waarde wordt verlaagd na het indienen van het bezwaar betaalt de gemeente, via een wettelijke regeling, de kosten. Lukt het echter niet om de WOZ-waarde te verlagen dan kost het je ook niks. Je kunt er dus enkel financieel op vooruit gaan!

Start nu met het WOZ-bezwaar

Wil jij jouw WOZ-waarde laten controleren op juistheid? Ga dan naar www.maisonmakelaars.nl/ph en klik op WOZ check.