Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Een huis kopen? Zo verminder je de stress

Terug naar overzicht

Een huis kopen kan veel mensen slapeloze nachten bezorgen. Onderhandelen, wachten, twijfels, bieden, nog meer twijfels en nog meer wachten. Het is een proces waarop je zelf niet altijd invloed hebt. Maison Makelaars geeft tips om het stressniveau te verlagen.

Risico

Een verhuizing is één van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Dat is niet voor niets. Zodra je gaat verhuizen komen er 1001 dingen op je af en je vergeet er vaak ook nog minstens zoveel. Een huis kopen alleen al geeft dermate veel stress dat op het moment dat je eindelijk echt kunt beginnen met verhuizen je al je energie al hebt verbruikt. Mensen die voor het eerst een huis kopen lopen het grootste risico veel stress te ervaren.

Winnen

Deze stress wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Een oorzaak die niet zo voor de hand ligt, maar wel oorzaak is van ons verhoogde stressniveau, is onze natuurlijke om te winnen. Ook als het gaat om het kopen van een woning. We willen simpelweg niet verliezen, van niemand niet. Niet van de verkoper, omdat deze je laatste bod niet accepteert en ook niet van de bank omdat deze jou de benodigde financiering niet wilt verstrekken. Je hebt je zinnen erop gezet, dus je moet het hebben.

Voorbereiding

Het niet goed voorbereid zijn op het kopen van een woning werkt ook stressverhogend. Wat wil je nu eigenlijk precies? Wat zijn je wensen en eisen en waar zit de speelruimte? Maison Makelaars helpt jou bij het scherp krijgen van de antwoorden op deze vragen. Maar bereid je ook voor op alles wat je te wachten staat. De mogelijke euforie van de koop, maar ook de teleurstellingen. Laat je tijdens het proces dat - eenmaal in gang gezet - heel snel kan gaan, niet te snel verleiden tot keuzes waar je achteraf spijt van krijgt. Zoek medestanders die jou helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Zakelijk benaderen

Op het moment dat het eerste bod moet worden gedaan, stijgt het stressniveau naar nieuwe waarden. Wat is een goed bod? Zit ik niet te laag? Te hoog? Hoe kom ik daar achter? Ook hierbij kan Maison Makelaars jou goed adviseren. Belangrijk is wel dat je probeert dit proces zo zakelijk mogelijk te benaderen, ook al wil je de woning nog zo graag. Je verhoogt hiermee de kans op de beste deal.

Het kopen van een huis is altijd spannend en dat het stress oplevert is niet altijd te voorkomen. Een goede voorbereiding, je eigen makelaar en een realistische kijk op de werkelijkheid kunnen deze stress echter een beetje bij je wegnemen, waardoor het kopen van een woning ineens leuk wordt.