Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Een huis kopen welke PARTICULIER te koop staat?

Terug naar overzicht

Ja… je ziet het steeds méér. Mensen die zelf hun huis op facebook plaatsen en waar je als woningzoeker toch naar wilt gaan kijken omdat je bij het reguliere aanbod via de makelaar steeds meer ‘misgrijpt’. De druk in de woningmarkt is écht weer voelbaar.

Maar is het nu wel zo verstandig om dat zónder hulp van een professional te doen?
De verkopers hebben ervoor gekozen (en denken dat ze) het zelf (te kunnen) doen.

Als koper word je ‘voor het blok’ gezet!
Er zijn weinig woningen, je hebt interesse in de aangeboden woning maar hoe ga je nou te werk?

Ga je zelf kijken? Verkopers leiden je zelf rond? Wat doen ze met je vragen? Hoe gaan ze om met opmerkingen? Hoe makkelijk (of moeilijk) is het om aan de eigenaren zélf de juiste vragen te stellen en alle informatie naar boven te halen? Weet JIJ wat je moet vragen? Weten ZIJ wat ze moeten vertellen?

Hoe weet je nu of je voldoet als koper aan je onderzoeksplicht? Of de verkoper voldoet aan zijn meldplicht?
Hoe je het biedingsproces moet opstarten? En hoe ga je dan onderhandelen?

Weet jij wat er allemaal bij komt kijken als het gaat over het opmaken van de koopovereenkomst? Wát daar nu precies goed in geregeld moet worden? Welke roerende zaken erbij horen en/of juist er niet bij horen? En wie is er nu in staat een dergelijk juridisch document goed te checken en zéker om te controleren of er geen zaken aan toegevoegd hadden moeten worden op basis van nader onderzoek? Denk aan een erfdienstbaarheid? Een recht van overpad? Een mandelig pad? En wat betekend nu de passage dat de kopers is medegedeeld dat er een bouwkundige keuring kan worden uitgevoerd?
Oh ja… en hoe zat het met asbest? De gehuurde cv ketel? De ‘illegaal’ gebouwde bijgebouwen?

Natuurlijk weten we dat financieel adviseurs de overeenkomst vaak voor de klant controleren. Doch zij controleren hetgeen er in staat en doen géén onderzoek naar aanvullende zaken die er misschien ook in hadden gemoeten?

Allemaal zaken welke wij in de uitgebreide vragenformulieren de revu laten passeren maar helaas wordt daar bij particuliere verkoop eigenlijk bijna nooit bij stil gestaan.

En wat te denken van het kopen van een appartement? Want die is nog veel ingewikkelder?
Hoe zit het met de Vereniging Van Eigenaren, het meerjaren onderhoudsplan, het reservefonds en de statuten? Heb je erover nagedacht dat je in de meeste appartementsgebouwen géén huisdieren mag houden?

Is überhaupt wel de juiste koopovereenkomst opgemaakt? Er worden regelmatig updates gemaakt van koopovereenkomsten door branche-organisaties welke wij dienen te gebruiken. Maar helaas op internet zijn ook veel mindere exemplaren te vinden. Daarnaast zien we allerhande toevoegingen die wettelijk helemaal niet kunnen.

Het is zo maar een opsomming van ons dagelijkse werk waar wij juist héél véél aandacht aan besteden om te voorkomen dat er mis gecommuniceerd wordt, er straks zaken aan het licht komen die we op voorhand hadden kunnen vaststellen.

Betaal je niet te veel (druk in de markt) waardoor straks taxatiewaardes niet realiseerbaar zijn en waarbij je dan op basis van je financieringsvoorbehoud moet gaan ontbinden? Kan dat zo maar?

Het kopen van een huis is over het algemeen één en al EMOTIE.

Als aankoopmakelaar gaan wij graag met je in gesprek over alle zaken welke er bij komen kijken als je een huis koopt en helemaal als je het huis rechtstreeks van een particulier koopt.

Er komt écht véél méér bij kijken dan dat JIJ je realiseert in zo’n geval.

Uiteindelijk moet het kopen van je DROOMWONING geen nachtmerrie worden.

Ook als koper kunnen we je prima begeleiden in dit proces. Zéker als het gaat om een particuliere aankoop zijn er toch veel zaken relevant. Maar ook als je je woning bij een makelaar hebt gevonden zijn wij prima in staat om te zorgen voor een optimale aankoopbegeleiding.

Er zijn vast voorbeelden in je omgeving te vinden waar het goed ging!
Maar helaas komen ons steeds meer verhalen ter ore dat het dus achteraf écht beter had gekund.

Wie weet kunnen we je van dienst zijn?

Een vrijblijvend gesprek kost niks!

Gaan we samen de uitdaging aan?

Bel met Maison Makelaars Peel en Maas / Horst ad Maas voor een kennismaking. De koffie staat (altijd) klaar maar we werken graag wel op afspraak zodat we ook echt tijd voor je kunnen maken.

077-3082946 / ph@maisonmakelaars.nl