Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Alg verwijderen van tegels en terrassen

Terug naar overzicht

We kunnen weer lekker de tuin in. De zomer is in aantocht en de lange avonden, buiten op het terras, lonken. Jammer dat je alleen nog steeds tegen die groene tegels aankijkt. Tijd om deze op een simpele manier schoon te maken.

Vochtigheid

Gedurende het najaar en de winter zie je de tuin- en terrastegels steeds een beetje groener worden. Zelfs zo erg dat jij je afvraagt of dat ooit nog goed gaat komen. Die groene aanslag is alg en wordt veroorzaakt doordat regenwater te lang op de tegels is blijven liggen. Door deze langdurige vochtigheid ontstaat alg. Niet echt een fraai gezicht. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze groene aanslag efficiënt en goedkoop te verwijderen.

Schoonmaakazijn

Pak een oude gieter, liefst een waar je geen planten meer mee bewatert, en vul hem met schoonmaakazijn - de goedkoopste die je kunt vinden - en water. Giet dit mengsel - bij voorkeur tijdens zonnig weer - over je tegels of terras. Gewoon laten opdrogen en de alg verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Zoutoplossing

Ook effectief en goedkoop, maar iets tijdrovender is het verwijderen van de alg met een zoutoplossing. Vul een emmer met water en voeg daar een kop keukenzout aan toe. Giet het water uit de emmer over de tegels of het terras en boen met een harde borstel de tegels schoon. Spoel de tegels vervolgens na met schoon water.

Groene zeep

Groene zeep is niet alleen een wondermiddel binnenshuis, maar ook buitenshuis werkt groene zeep uitstekend. Het voordeel van het gebruik van groene zeep is dat het goedkoop is en niet schadelijk voor je planten, mochten deze in aanraking komen met het schoonmaakmiddel. Smeer, met behulp van een harde borstel, de tegels of het terras een dag of een avond van tevoren in met de groene zeep. Wees daarbij niet te zuinig. Spoel de groene zeep de volgende dag weg met behulp van een tuinslag en borstel na om restanten te verwijderen. Je kunt ook een hogedrukspuit gebruiken, maar het nadeel hiervan is dat je daarmee ook je voegen kunt wegspoelen, waardoor je die later weer moet vullen.

Veel plezier van je algvrije tegels!