Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Aantal woningtransacties in 1e kwartaal 2018 gedaald met 6,8%

Terug naar overzicht

Het aantal geregistreerde woningtransacties is in het eerste kwartaal van 2018 uitgekomen op 52.105. In vergelijking met 2017 is dit een daling van 6,8%.

Volgens Woningmarktcijfers.nl was deze daling wel te verwachten. 2017 was immers een supersonisch jaar voor de woningmarkt, met verkoopaantallen die niet snel herhaald zullen worden. Zolang we in de buurt blijven van het jaar 2016 kunnen we tevreden zijn. Ten opzichte van het eerste kwartaal in de jaren 2014 t/m 2016 zijn de cijfers volgens onderstaande grafiek ook goed.


 

Sterkste daling in de Randstad provincies

De grootste daling van het aantal transacties (gemiddeld 10%) is te zien in de provincies Noord Holland, Utrecht en Zuid Holland. Als belangrijke oorzaak wordt de afname van het woningaanbod gezien. Limburg en Drenthe zijn de enige provincies waar nog een kleine plus is te zien.


 

Uitgebreide kwartaalrapporten beschikbaar

Het woningmarktrapport 2018-Q1 van elke gemeente, regio en provincie in Nederland zal vanaf begin mei beschikbaar zijn. 35 pagina's, met data, tabellen en grafieken over de koopsomontwikkeling, transacties, verkooptijden, demografische prognoses etc. U kunt deze bestellen op onze website.

Bron

Woningmarktcijfers.nl