Inspiratie Maison Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Maison Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Aandeel jongere huizenkopers verder gedaald

Terug naar overzicht

Het aantal jonge kopers is in 2017 weliswaar toegenomen, het marktaandeel neemt de afgelopen jaren echter geleidelijk af. De leeftijdsklasse 25-34 is met ruim 86.000 kopers de grootste groep en is goed voor een marktaandeel van iets meer dan 35%.

Procentueel gezien neemt de groep de laatste jaren wel iets in omvang af, net als de groep kopers t/m 24 jaar. Alle overige leeftijdsgroepen groeien niet alleen in absolute aantallen, maar ook procentueel gezien. Dit blijkt uit onderzoek van Woningmarktcijfers.nl op basis van data van het Kadaster.
 

Duurste woningen voor 35-44 jarigen

De jongste groep kopers betaalt in 2017 gemiddeld € 190.000 voor een koopwoning. De leeftijdscategorie 35-44 betaalt met € 310.000 de hoogst gemiddelde koopprijs, ruim 6% meer dan in 2016. Alle overige groepen betaalden voor hun woning ongeveer 8% meer in vergelijking met 2016.
 

Duurste woningen voor 35-44 jarigen

Het aandeel jongere kopers (t/m 34 jaar) is het kleinst in Drenthe. 38,9% van de kopers valt in deze leeftijdsklasse. In Flevoland ligt dit percentage bijna 10% hoger.
 

Starters en doorstromers

Van alle kopers in 2017 kan 55% worden aangemerkt als een starter. In 2012 was dit percentage nog 68%. De laatste jaren zien we het aantal doorstromers fors toenemen, hetgeen voor extra dynamiek in de woningmarkt heeft gezorgd.
 

Download hier het persbericht incl. alle grafieken

Bron

Woningmarktcijfers.nl