Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Wilt u op de hoogte blijven van het woonnieuws van ?
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Woning onder water. Wat nu?

Terug naar overzicht

Ondanks een voorzichtig herstel in de woningmarkt staan er nog steeds meer dan een miljoen huizen ‘onder water’. Woningen waarbij de marktwaarde lager is dan de waarde van de hypotheek. Dit hoeft echter geen belemmerende factor te zijn om toch te verhuizen.

Restschuld

De laatste maanden is het een hot item. De huizenmarkt die weer een beetje in de lift zit. We zijn allemaal gematigd enthousiast, maar de cijfers laten toch echt een licht herstel zien. Dat gematigde enthousiasme komt enerzijds voort uit de angst voor een terugval, anderzijds uit de cijfers die aantonen dat de marktwaarde van meer dan een miljoen huizen nog steeds lager is dan de hypotheek die er destijds op is afgesloten. Bij de verkoop van de woning wordt dit vervolgens een restschuld. Deze restschuld is voor heel veel mensen een reden om toch maar niet te verhuizen en te wachten op betere berichten uit woningmarkt.

Mogelijkheden

Toch zijn er voldoende mogelijkheden voor mensen die wel willen verhuizen, maar het niet aandurven in verband met de aanstaande restschuld. Staat uw woning onder water? Dan biedt de huidige markt absoluut voldoende mogelijkheden. Niet alleen uw woning is namelijk in waarde gedaald, ook de woning waar u uw oog op hebt laten vallen. Dit, in combinatie met de huidige lage rentestand, biedt mogelijkheden om de nieuwe woning te kunnen financieren en tegelijkertijd uw restschuld af te lossen, zonder hier maandelijks veel op achteruit te hoeven gaan ten opzichte van uw huidige situatie. Banken zijn in veel gevallen bereid de restschuld mee te financieren in de nieuwe hypotheek of door middel van een consumptief krediet af te lossen wanneer u besluit te huren. Daarnaast is de rente op de restschuld ook nog eens 10 jaar lang fiscaal aftrekbaar.

Laat een eventuele restschuld u er niet van weerhouden toch te verhuizen. Er zijn voldoende mogelijkheden deze restschuld op te vangen en te financieren. Check uw situatie op www.restschuldinfo.nl en ontdek uw mogelijkheden. 

Relevante link

Restschuldinfo.nl