Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Onveilige cv-ketel van Nefit

Terug naar overzicht

Een goede cv-ketel is niet alleen fijn, het is ook belangrijk. Niemand neemt graag een koude douche en in de winter zit u er liever warm bij. Maar een goedwerkende cv-ketel is ook belangrijk voor de algehele veiligheid. Bij duizenden ketels van Nefit zou blijken dat dit niet in orde is.

Het gaat om de Nefit-Topline, een populaire cv-ketel die in ruim honderdduizend huishoudens in Nederland hangt. Deze serie zorgt jaarlijks voor tientallen branden en ook de kans op koolmonoxidevergiftiging is aanwezig. Geen fijn idee.

Het probleem bij deze ketel is dat de warmtewisselaar niet goed functioneert. De warmtewisselaar zorgt er voor dat de warmte van de verbranding van gas gebruikt wordt voor de verwarming van het water. Zodra de warmtewisselaar defect is, kan deze zeer heet rookgas gaan lekken. Rookgassen kunnen gevaarlijke concentraties koolmonoxide bevatten, dat bij hoge concentraties dodelijk kan zijn.

Het gaat specifiek om de Nefit-Topline, geproduceerd van 2006 tot 2009, modellen HR25, HR30, Compact HRC25, Compact HRC30, Aquapower HRC25, Aquapower HRC30, Aquapower Plus HRC25, Aquapower Plus HRC30.

Bent u in het bezit van een van deze ketels en is de warmtewisselaar nog niet door een installateur vervangen, dan is het advies contact op te nemen met Nefit. De ketel moet namelijk alsnog zo snel mogelijk vervangen worden. Indien daar de financiële ruimte voor ontbreekt, is het aan te raden de ketel vaker dan eens keer per jaar te laten controleren. Hang voor de zekerheid ook een koolmonoxidemeter in de woning.