Op Lees-Meer.nl vind je de content rondom wonen en lifestyle. Voor jou op maat verzameld!
Wilt u op de hoogte blijven van het woonnieuws van ?
Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

De mogelijkheden van een pvc-vloer

Terug naar overzicht

U ziet hem steeds vaker voorbij komen, de pvc-vloer. Een vloer met ongekende mogelijkheden en (bijna) voor ieder interieur is er een geschikte kleur en structuur.

Als u het woord 'pvc' hoort, denkt u waarschijnlijk als eerste aan praktische toepassingen als de buizen waar bijvoorbeeld uw afvoer van is gemaakt of buizen voor uw elektriciteitsdraden. Terecht, want pvc wordt nog steeds vaak gebruikt in de bouw omdat het goedkoop, slijtvast en makkelijk te bewerken is. Maar pvc (wat staat voor Polyvinylchloride) werd vroeger ook al in verschillende interieurs gebruikt. Grote kans dat het zeil dat u vroeger in de keuken had liggen ook van pvc was.

Slijtvast

Het gebruik van pvc heeft een vlucht genomen en daarmee ook de pvc-vloer. Het biedt een prima alternatief voor een houten-, natuurstenen- of laminaatvloer. Pvc heeft als grote voordeel dat het slijtvast is. Er zit een krasvaste toplaag op van 0,3-0,55 mm. Deze slijtlaag is van PU finish en bedoeld om krassen en andere slijtage tegen te gaan. Daarnaast geeft deze laag de vloer een matte uitstraling en is onderhoud, los van af en toe stofzuigen en dweilen, niet nodig.

Diversiteit van pvc

De pvc-vloer is in uiteenlopende motieven en kleuren te verkrijgen. Van een houtlook met verschillende soorten washing tot een stenen look in diverse kleuren. Ook het leggen van de vloer kan in verschillende motieven. Gaat u voor de standaard rechte plank, een tegelvorm of voor een visgraatmotief? Daarnaast hebt u nog de keuze voor een decoratiestrip tussen de planken, om de vloer nog levendiger te maken. De diversiteit van de pvc-vloer, maakt dat deze geschikt is voor iedere kamer en elk interieur.

Pvc over tegels

Een ander groot voordeel van pvc is dat dit over een bestaande stenen vloer gelegd kan worden. Op het moment dat u de tegels in uw woonkamer wilt vervangen, is dit in de regel een behoorlijke klus. Pvc legt u over uw tegels heen, nadat deze zijn geëgaliseerd. Binnen drie dagen hebt u een nieuwe vloer. Hebt u vloerverwarming onder uw stenen vloer? Geen probleem. Pvc is slechts 2 - 2,5 mm dik. Uw vloerverwarming gaat daar dwars doorheen. Pvc geleidt zelfs iets beter dan tegels, dus u zit er in de winter gewoon lekker warm bij.

Montagemogelijkheden

Naast de verschillende soorten pvc zijn er verschillende montagesystemen van pvc. Klik pvc is de meest eenvoudige manier, waarbij de vloerdelen aan elkaar worden geklikt. Voordeel hiervan is dat u de vloer weer kunt meenemen als u gaat verhuizen. De zelfklevende pvc-vloer wordt bevestigd door middel van een plakstrip die onder de planken is bevestigd. Deze vloer is makkelijk op maat te knippen, waardoor u geen zaag hoeft te gebruiken bij het leggen. Het kan echter zijn dat deze manier sneller loslaat. Wilt u dit risico niet lopen, dan kunt u de planken ook vastlijmen. Dan weet u zeker dat de planken goed blijven liggen. De vloer is echter wel lastiger te verwijderen.

Pvc kent ongekend veel mogelijkheden. Er zit zeker weten een passende vloer voor u bij.