Inspiratie Domvast Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Domvast Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Tropische temperaturen? Zo blijft het koel in de (slaap)kamer!

Terug naar overzicht

Deze zomer heeft een paar warme dagen gekend met tropische temperaturen. Wanneer het niet alleen buiten warm is, maar ook binnen de temperatuur stijgt, is dit vooral in de slaapkamer vervelend. Uw nachtrust kan er aardig door verstoord worden. Zo houdt u uw slaapkamer koel (zonder airco).

Tip 1: Kies een goed dekbed

Dit klinkt als een open deur, maar hebt u er al aan gedacht om uw winterdekbed te lozen? Een winterdekbed is - zoals de naam al doet vermoeden - echt bedoeld voor de winter. De samenstelling van het dekbed is anders, waardoor het meer warmte vasthoudt dan de zomervariant. Kies voor alles behalve een synthetisch dekbed. Deze laat op geen enkele manier lucht door, waardoor de warmte lekker onder uw dekentje blijft. Kies liever voor een dekbed van bijvoorbeeld ganzendons, bamboe of tencel.

Tip 2: Lucht de boel door

Slapen met het raam open is sowieso een goed idee. Dit geldt overigens ook voor de winter, maar dan heeft het een andere functie. In de zomer het raam open, ook al denkt u dat het meer warmte binnenlaat dan dat het verkoeling geeft, brengt altijd frisse lucht naar binnen. Kunt u het raam niet open laten, omdat - bijvoorbeeld -  uw rolgordijn dan klappert tegen het kozijn, zet dan voordat u gaat slapen alle ramen tegen elkaar open zodat het kan doortochten. Wel even een deurstopper voor de deur zetten, anders knallen de deuren vanzelf weer dicht.

Tip 3: Viva la ventilator

Hebt u geen (mobiele) airco in huis, ga in de garage of schuur dan op zoek naar een ventilator. Wie weet hebt u er nog eentje liggen waarvan u het bestaan alweer was vergeten. Let wel, een ventilator zuigt de lucht achter zich op en blaast deze naar voren. Het meest effectief is het als u de ventilator in het open raam plaatst, op het koelste moment van de dag, en hem dan zijn werk laat doen. Koelt het ook ‘s avonds niet af, dan kunt u altijd nog een paar flessen met bevroren water voor de ventilator zetten. Doordat de lucht langs de koude flessen wordt geblazen, blaast hij koude lucht de slaapkamer in. Succes gegarandeerd.

Tip 4: Knuffel een icepack

Nog steeds warm? Dan kunt u altijd uw lichaam nog verkoelen met icepacks. Dat klinkt wat extreem, maar het werkt. In de winter legt u een kruik bij uw voeten om op te warmen, dus waarom in de zomer geen coldpack bij uw voeten om af te koelen. Wikkel de coldpack wel even in een theedoek, te lang uw lichaam blootstellen aan extreme kou is namelijk weer niet zo goed. Een koud voetenbadje voor het slapengaan heeft hetzelfde effect.

Tip 5: Put uzelf uit

Geen Netflix-nachten of stapavonden tot in de vroege uurtjes als u gewoon moet werken, maar ga sporten. Zorg dat u flink hebt gesport voordat u naar bed gaat. Dit zal niet meevallen op het moment dat de mussen dood van het dak vallen, maar het werkt. Douche daarna met lauw water af en u hebt niet eens tijd om te bedenken dat het eigenlijk te warm is om te gaan slapen. Dat gaat namelijk vanzelf.

Laat de zomer maar komen. U slaapt er geen seconde minder om.