Inspiratie Domvast Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Domvast Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Funda bouwt uw droomhuis!

Terug naar overzicht

In 2016 werd ruim één miljard keer een woning bekeken. Hiermee bewees Funda opnieuw de grootste huizenzoekmachine van Nederland te zijn. Miljarden zoekopdrachten, leiden tot een heleboel data. Alle data heeft Funda gebundeld tot het ideale droomhuis van de Nederlandse woningzoeker.

Big data

Met miljoenen zoekopdrachten per dag, verzamelt Funda dagelijks nieuwe informatie over de wensen en dromen van woningzoekend Nederland. Met deze zogenoemde 'big data' op zak heeft Funda aan twee Nederlandse architecten, Jeroen Atteveld en Dingeman Deijs, gevraagd of zij het huis willen ontwerpen waar wij Nederlanders van dromen.

Rijtjeskasteel

Wat allereerst opvalt is dat veel gezocht wordt op kastelen en vrijstaande woningen, terwijl rijtjeshuizen verreweg het meest verkocht worden. Kastelen worden vooral bezocht door de ‘funzoekers’, vaak op het moment dat het kasteel van een bekende Nederlander te koop komt. Gewoon even gluren bij de buren. De serieuze zoeker kijkt het meest naar een vrijstaande woning met 6 kamers van 225 tot 250 duizend euro, maar eindigt in de regel met een rijtjeshuis tussen de 175 en 200 duizend euro. Dit gegeven is uiteindelijk de basis geworden van het ontwerp: een rijtjeshuis met het ruimtelijke gevoel van een kasteel.

Spannende doorkijkjes

Het huis dat uiteindelijk ontworpen is heeft dikke muren als van een kasteel, spannende doorkijkjes, een torentje, veel glas voor een natuurlijke lichtinval en een trap die door het huis meandert. Het klinkt inderdaad als het kasteel uit een sprookje en zo ziet het er van binnen ook uit. Alleen aan de buitenkant kunt u zien dat u te maken heeft met een rijtjeshuis. Bekijk het droomhuis hier.

Aanbod afstemmen op vraag

Funda heeft niet alleen voor de fun dit ontwerp gemaakt. Het laat zien dat het verzamelen van big data een functie heeft. Deze big data vertelt dat de koper eigenlijk iets anders wil dan de markt biedt en daar kan Funda op haar beurt weer op in spelen door van een aanbodgestuurde markt een vraaggestuurde markt te maken. Erachter komen wat de markt vraagt, helpt om het aanbod beter af te stemmen op de vraag uit deze markt. En wie weet is dit niet het enige droomhuis dat ontworpen gaat worden.

Relevante link

Het funda Huis