Inspiratie Domvast Makelaars

Ontvang maandelijks het nieuwe woningaanbod en woonnieuws van Domvast Makelaars
Voornaam is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Een geldig e-mailadres is verplicht.

Door op 'Inschrijven' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Delen via e-mail
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht
E-mailadres incorrect
Dit veld is verplicht

Door op 'Verstuur e-mail' te klikken, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Eenvoudig veranderen van interieur

Terug naar overzicht

U woont al enige tijd op dezelfde plek en u kijkt al net zo lang naar dezelfde schilderijtjes, kaarsen, kussentjes en foto’s. Tijd voor verandering! Want, zo blijkt uit onderzoek, van interieurverandering wordt u blij. Maar hoe pakt u dat aan? Tijd voor wat tips.

Woonstijl

De meest eenvoudige stap is het aanpassen van de woonstijl. Is uw huis nu heel modern, ga dan eens voor landelijk of juist exotisch. Hiervoor hoeft u uiteraard niet direct al uw meubels bij het grofvuil te zetten, maar vervang uw accessoires door de stijl die u hebt gekozen. Het kiezen voor een stijl helpt u bij de inrichting en het shoppen naar de juiste accessoires. Maak een moodboard van uw stijl en ontdek wat u leuk vindt. In de regel geldt dat u kiest voor niet meer dan drie verschillende kleuren waar u mee gaat stylen.

Weggooien

Wat ook een goede manier is om uw huis te veranderen is opruimen en weggooien. Voor velen een hele moeilijke verandering, omdat we nu eenmaal snel gehecht raken aan spullen en moeilijk kunnen weggooien. Maar kijk eens om u heen. U verzamelt in de loop van de jaren heel veel spullen die u vreselijk mooi vond toen u ze kocht, maar eigenlijk al lang niet meer passen bij uw woonstijl. Ze doen u alleen nog maar denken aan de vakantie in Griekenland met uw eerste liefde. Gooi weg! Echt. Binnen een paar weken, dagen misschien wel, bent u die lelijke kandelaar alweer vergeten.

Wisselen

De lijsten aan de muur worden een wat lastiger verhaal. De gaten zitten al in de muur en u weet dat u de hele muur moet gaan schilderen als u besluit dat ene gaatje dicht te stoppen. Het kan eenvoudiger. Wissel de lijst of de foto die in de lijst zit. Ook het wisselen van de accessoires op uw bijzettafel, de vensterbank en het tv-dressoir geeft direct al een heel ander aanblik. Houd uiteraard wel rekening met uw nieuw gekozen woonstijl.

Cadeau

En dan hebt u uw interieur aangepast en vervolgens krijgt u van uw familie een nieuwe vaas voor uw verjaardag. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zij waren nog niet helemaal op de hoogte van uw nieuwe woonstijl. De vaas past helemaal niet meer in uw interieur. Om de familiebanden niet direct op spanning te zetten hoeft u de vaas niet direct mee terug te geven, maar verzint u daar gewoon een andere plek voor. In de keuken, de badkamer of de woonkamer is vast nog wel een plekje voor dit goedbedoelde cadeau. Wissel op die plek dan wel van basiskleuren.

Een nieuw interieur is vrij eenvoudig en zonder grote investering te realiseren. Bent u er na een paar weken weer zat van, dan weet u wat u te doen staat...